Stockholms slott

Stockholms Slott


   Välkommen till ett av Europas största och mest levande slott. Slottet är H.M. Konungens officiella residens och väsentliga delar av monarkins representation äger rum här, samtidigt som stora delar av slottet är öppet året om.

   Slottet är arbetsplats för Kungaparet och de ämbeten som ingår i Kungl. Hovstaterna. Det Kungliga slottet är en kombination av kungligt residens, arbetsplats och kulturhistoriskt monument, och öppet för besökare året om.


   Slottet är byggt i barockstil av arkitekt Nicodemus Tessin den yngre och gestaltat som ett romerskt palats. Slottet har mer än 600 rum fördelade på elva våningar med paradrummen utåt staden och de mindre bostadsrummen mot den inre borggården.


   Här ryms många sevärdheter – Skattkammaren med riksregalierna, Museum Tre Kronor om slottets medeltida historia och inte minst Representationsvåningarna med de pampiga paradrummen. Under sommarmånaderna är även Gustav III:s antikmuseum och Slottskyrkan öppna. Högvaktsavlösningen är populär bland besökare liksom butiken Slottsboden.


   Utflyktsinformation

   Barnvänligt: Ja

   Deltagare: Boka tidigt för att få plats. Vi tar max 10 deltagare.

   Detta ingår: Auktoriserad Guide i två timmar.

   Samling: Norrbro   Pris:

   400 SEK /Vuxen. Biljett ingår. 

   100 SEK /Senior

   50 SEK /Barn (6 - 15 år)

   0 SEK/ BARN (0-5 år)

   Kontakt   Sofia Sternberg

   070-958 57 47

   sofia.sternberg@gmail.com


   Copyright © All Rights Reserved